BlogCikkeinkből


Szerző: Papp Zsuzsanna

Mi a retargeting és a remarketing közötti különbség?

A remarketing és a retargeting két olyan célzási stratégia, amelyeket online marketing során alkalmaznak a potenciális vásárlók elérésére és növelésére. Bár gyakran használják őket egymás szinonimájaként, valójában van némi különbség közöttük.

 

Mi az a retargeting?

A retargeting általában azokra az emberekre összpontosít, akik már korábban kapcsolatba léptek az adott vállalat webhelyével vagy termékeivel. Például, ha valaki meglátogat egy webáruházat, de elhagyja az oldalt anélkül, hogy vásárolna, a retargeting segítségével az adott webáruház reklámjai megjelenhetnek más webhelyeken vagy közösségi médiában az illető számára. A cél az, hogy emlékeztesse és újra felkeltse az érdeklődését, hogy visszatérjen és befejezze a vásárlást.

 

Remarketing a retargetinggel szemben

A remarketing szélesebb értelemben foglalja magában azokat az intézkedéseket, amelyeket egy vállalat az ügyfelekkel történő kommunikáció során végez. A remarketing magában foglalhat személyre szabott ajánlatokat, hírleveleket és más eszközöket a vásárlók újbóli kapcsolattartására és elkötelezettségének növelésére. A remarketing célja, hogy a már meglévő vásárlókkal tartósabb kapcsolatot építsen ki, ismételten vásároljanak, vagy hűségprogramokba vonja be őket.

 

Összefoglalva, a retargeting az online hirdetések célzására összpontosít a korábbi webhelylátogatókra, míg a remarketing szélesebb értelemben foglalja magában az ügyfelekkel való kommunikációt és azokat a stratégiákat, amelyek a vásárlók újbóli kapcsolattartását és elkötelezettségét célozzák meg.

 

szerzo

PAPP ZSUZSANNA
PPC MANAGER

Akik minket választottakÜgyfeleink

Akiket mi választottunkPartnereink