BlogCikkeinkből


Szerző: Laczkó Balázs

Találkozott már a Facebook hirdetéskezelő Applikációval?

Fejlődött a Facebook hirdetéskezelő felhasználási élmény tekintetében „Mobilon”.

Nemrégiben elérhetővé vált a Facebook ads Manager applikáció az android és az iOS rendszerű telefonok számára. Mostantól a telefonos applikáción keresztül is létre tudunk hozni hirdetéseket és a már meglévőekkel együtt, azon belül kezelni. Sokan vártuk már ezt az újítást, mert mobil készülékről nem lehetett megfelelő felületen kezelni a fiókot.

 

Letöltés után a Facebook felhasználói nevünkkel és jelszavunkkal gördülékenyen lehet kezelni fiókunkat, vagy akár még több hirdetési fiókot is. Fontos kiemelnem, hogy nem csak egy fiókot kezelhetünk, hanem akár a Business Manager-ben szereplő fiókjainkkal dolgozhatunk.


 

Ebben az esetben könnyedén tudnunk a fiókok között váltogatni. Majd miután kiválasztottuk a számunkra érdekes fiókot, meg tudjuk tekinteni, hogy időszakokra lebontva mennyit költöttünk, hány embert értünk el, mennyi volt az oldalkedvelés és más fontos statisztikai eredményeket. A jobb felső sarokban lévő naptárra kattintva kiválaszthatjuk, hogy az adott kampányok alakulását milyen időszakok lebontásában szeretnénk látni. Ez nagy segítség lehet, ha pontos adatokat akarunk látni időszakra vonatkozóan.

 

Azt is meg tudjuk nézni, hogy melyek az aktív kampányok és hogy azok mennyi konverziót értek el és mennyit költöttünk rá. Igazából a legfontosabb adatokat megmutatja nekünk. Viszont nem alkalmas arra, hogy konkrét lebontásokat, egyéb fontos adatokat lássunk mobilon keresztül.


 

A kampányokon belül tudjuk kezelni a hirdetéssorozatokat is. Le tudjuk állítani vagy éppenséggel elindítani őket, emellett pedig módosíthatunk képet, szöveget és hivatkozást, a célközönséget, a költségkeretet és ütemezést is.

 

Az applikációban tudunk állítani a számlázáson is. Mint elköltött összeg, költési limit és fizetési módok. Fizetési módot emelném ki, mivel előfordulhat, hogy számlánkról nem tud vonni a rendszer, ezért újabb fizetési módot könnyedén hozzáadhatjuk.

 

Milyen típusú kampányokat tudunk készíteni mobilon?

Sajnos nem teljes a kínálat, viszont a lényeges hirdetési formák elérhetőek:

bullet_colored_4Bejegyzés kiemelése

bullet_colored_4Webhely látogatószámának növelése

bullet_colored_4Az oldal népszerűbbé tétele

 

Összességében hasznos segítség a Facebook ads Manager applikáció, hiszen így bármikor tudunk, akár hirdetés szintjén is, módosításokat eszközölni. Mi használni fogjuk. Akár autóban ülve is meg tudunk állítani, vagy indítani hirdetést.

Letölthető: AppStore, Google Play

 

Laczkó Balázs

Akik minket választottakÜgyfeleink

Akiket mi választottunkPartnereink