BlogCikkeinkből


Szerző: Laczkó Balázs

Pingvintámadás közeleg!

Idén decemberben vagy jövő januárban újra lecsap a Pingvin, a Google büntető algoritmusa.

Az új verzió legfontosabb tulajdonsága, hogy „folyamatos futású” lesz, azaz a frissítés után az egyes büntetésekre és azok feloldására nem kell hónapokat/éveket várni, hanem azonnal megtörténnek. Gyorsabb mozgás lesz így a találati listában, viszont lehetőség lesz a negatív SEO-ra…

 

Mindenesetre az új algoritmus még nincsen készen, de a Google minél előbb, még ebben az évben szeretné lefuttatni.

Tavasszal a minőség fogalma is megváltozott a Google-nél. A minőségi algoritmusnak nevezett folyamat alaposan megkeverte a találati listákat. Ennek oka, hogy a Google újraértelmezte a minőség fogalmát a weboldalaknál.

Egy-egy algoritmusfrissítés sötét árnyként lebeghet sokak feje felett. Ilyenkor a büntetett oldal visszaesik a találati listában, ami azonnali forgalomcsökkenést eredményez. Érdemes ezért betartani az irányelveket.

 

A Google büntetések két csoportra bonthatók:vannak manuális és algoritmus szintű büntetések. Amikor manuálisan büntetnek, akkor egy Google-dolgozó saját kezűleg végzi a piszkos munkát, így csak az adott weboldal sínyli meg a folyamatot. Algoritmus szintű büntetés esetében a találati lista átrendeződik. Ilyenkor a büntetés feloldására a következő algoritmus-frissítéskor volt lehetőség – eddig. Az új Pingvinnel erre nem kell addig várni, a folyamatos futású program azonnal büntet és kegyelmez is.

 

Laczkó Balázs

Akik minket választottakÜgyfeleink

Akiket mi választottunkPartnereink