BlogCikkeinkből


Szerző: Szegedi Fanni

Konverziónövelés videókkal - Emeld új szintre a tartalomgyártást!

Az eredményes vizuális marketing nem merül ki az ütős és figyelemfelhívó grafikákban. Ahhoz, hogy a következő szintre emelhesd a tartalomgyártást, még több potenciális vevőhöz juthass el, valamint ahhoz, hogy egészen új, egyedi megjelenést nyújts a social media platformokon, weboldalakon és a hirdetési kampányokban, szükséged van videós tartalmakra is. Segítségükkel új ingerekkel hathatsz a vevőkre, dinamikus, gyors és ötletes módon adhatod át számukra az információt. Legyen szó egy “sima” Facebook posztról, egy kampány kreatív anyagáról, vagy egy aloldalról, a fantáziadús tartalmak mindig nagyot nyomnak a konverziókon.

 

Miért van szükséged videós tartalmakra?

Napjainkban a videók és a mozgóképek az egyik legértékesebb eszközök az online marketingben. Virágkorukat élik ezek a tartalmak, az elmúlt négy évben megduplázódtak az online térben. Nem is csoda, hiszen a vásárlók és a vállalkozások számára is rengeteg új lehetőséget nyújtanak.

  • A videók egyszerű, gyors és ingergazdag kommunikációt jelentenek a vevővel, közvetlen értékesítéshez vezethetnek.
  • A gyorsaságának köszönhetően viszonylag sok információ adható át rövid idő alatt. Egy új termék vagy egy új szolgáltatás bejelentésére például tökéletesek.
  • Dinamikus, pörgős és élvezhető tartalmak születhetnek, ami a vásárlókat cselekvésre ösztönözhetik, igazi konverzió-mágnesek.
  • A videókat szívesen osztják meg a felhasználók, így remek organikus elérés érhető el egy-egy videós poszttal.
  • A vásárlók számára pedig mint szórakoztató tartalom funkcionálnak, növelik az ügyfélélményt, pozitívabb képet teremtenek a vállalkozásról.
     

Milyen hosszú legyen a videó?

Az online videós tartalmak gyártása előtt azonban át kell gondolni annak célját. Ha elveszíted a fókuszt csökkenni fog a videó hatékonysága és kevesebb lesz az érdeklődés, így elveszíti a “varázserejét”. Érdemes nem hosszú videókban gondolkodnod, a maximum 1 perces időtartam megfelelő lehet termékvideók és brand videók során. Mindkét típus tökéletes poszt és hirdetés formájában is. Ennek a 15-60 másodpercnyi anyagnak elég tartalmasnak és extrának kell lennie ahhoz, hogy vásárlásra bírja a nézőt.
 

Szempontok, amiket érdemes szem előtt tartani

Egy átlagos felhasználó naponta több, mint 6000 hirdetést lát. El kell érned, hogy a Te hirdetésed láttán álljon meg a görgetésben! Fontos tehát, hogy a tartalmad figyelemfelkeltő és értekes legyen. Tapints rá a vásárlóid fájdalompontjára a tökéletes kulcsszavak használatával és hosszú körmondatok helyett csak azokat használd a videóban!

A videó legyen energikus és izgalmas, de hagyj elég időt arra, hogy a nézők elolvashassák a képkockákon lévő szöveget. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a tényleges tartalom rovására megy a videó dinamikája.

Használd a cégedhez és a videó hangulatához illő zenét! Nagyot dobhat a megjelenésen és még nagyobb lesz az esélye a sikernek.
 

Extra tipp

Bízd profikra a tartalomgyártást! A videóknak és a mozgóképeknek az arculat és a vállalkozás értékeit, valamint a vásárlói igényeket egyszerre kell kielégíteniük, ráadásul a tökéletes ügyfélmágnes kulcsszavak megtalálása sem egyszerű feladat. Ha konverziónövelő tartalmakra, dizájnos és ütős videós anyagokra, új lendületre vágysz, egy lelkes kreatív csapatra lesz szükséged. Maxoljuk ki együtt a vizuális marketinget, mi segítünk megvalósítani ötleteidet!

 

Szegedi Fanni
Social Media Manager&Designer

Akik minket választottakÜgyfeleink

Akiket mi választottunkPartnereink