BlogCikkeinkből


Szerző: Laczkó Balázs

Facebook, az életünk operációs rendszere

Nemrégiben rendezték meg az F8 konferenciát.

Ez az az esemény, amikor Marc Zuckerberg alapító kiáll a színpadra és ismerteti a cég legfontosabb újításait. A konferencián mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a Facebook bejelentette igényét az egész világra.

 

Mik a legfontosabb újdonságok?

bullet_colored_4Online kereskedelem a Facebookon. Az online vásárlást egyszerűsíti le a jövőben a Facebookon a „Buy” gomb. Ennek lényege, hogy a kiszemelt terméket közvetlenül a közösségi oldalról lehet majd megvásárolni, nem kell külső oldalra kattintani.

bullet_colored_4Panoráma videók: mozgóképes panorámafelvételek segítségével körbe lehet nézni az adott területen. A technológia persze VR szemüvegre/sisakra van szükség.

bullet_colored_4A YouTube-hoz hasonlóan a Facebookra feltöltött videók is beágyazhatóvá válnak más felületekre.

bullet_colored_4Bárhol kommentelünk ezután, a Facebook minden besöpör a saját felületére. Tehát, ha egy bármely más oldalon készítünk egy hozzászólást, az automatikusan bekerül Facebookos felületünkre.

bullet_colored_4Tovább fejlődik a Messenger.

 

A fejlesztések egy irányba mutatnak: a Facebook azt szeretné elérni, hogy bármit is csináljunk a világhálón, egyetlen pillanatra se kelljen elhagyni a felületét. Így pedig a nem is olyan távoli jövőben egybe fog mosódni az internet és a Facebook fogalma. Ez pedig tovább kérdéseket vet fel: ha a Facebook befolyásolja azt, hogy mit látunk a világból, akkor nem fordulhat-e elő az, hogy a virtuális valóságát a saját üzleti céljainak szolgálatába állítsa? Hiszen a hirdetők, az üzlet is a hírfolyamon keresztül működik, így akár a hirdetők céljainak leginkább megfelelően alakíthatja majd az online valóságot.

 

Laczkó Balázs

Akik minket választottakÜgyfeleink

Akiket mi választottunkPartnereink