BlogCikkeinkből


Szerző: Laczkó Balázs

Egy felejthetetlen nap margójára

Azt hiszem, hogy ez az írásom sok mindenben el fog térni a szokásostól. Nem csupán abban, hogy konkrét szakmai dolgokat csak felületesen érint. Néhány vallomást is megosztok veletek és néhány olyan dologról is mesélek, amire nagyon büszke vagyok.

Vallomás

Az első vallomásom az, hogy elég régen készítettem el utolsó blogbejegyzésem. Mentségemre szolgál, (ha szigorú vagyok önmagamhoz, úgy hiába keresek kibúvót) hogy rengeteget dolgoztunk és esténként otthon vártak a gyerekek. Nehéz ellenállni a csepp kis gyerkőcöknek mikor hazaérve „Megjött apa!” csatakiáltás mellett a nyakadba ugranak. Óriási erőbedobással harcoltunk azért, hogy, mint vállalkozás fejlődjünk. Talán sikerült is.

 

Siker

Immár részt vehettünk a Google gyakornoki programjának záró napján. (Igazság szerint a bejegyzést már az esemény másnapján elkészítettem, de publikálást azóta toltam magam előtt…) A részvétel feltétele az volt, – többek között – hogy a résztvevő ügynökségek rendelkezzenek Google Premier Partner minősítéssel. A programon a végzett tanulók jelentkezhettek ezt követően a jelen lévő marketingügynökségekhez gyakornoknak.

A beszélgetés/ismerkedés során egy fiatal leányzó odajött a számunkra előkészített asztalhoz. Rám nézett és azt mondta, hogy számára engem, illetve a Netmarketinget ajánlottak, mint számára ideális munkaadót. Az ajánló szerint nálunk fogja a legtöbbet megtanulni az AdWords kampányokról és az online marketingről. Szerintem meglehetősen bután néztem. Többször  visszakérdeztem: egészen  biztos abban, hogy név szerint engem neveztek meg. Az igen választ kaptam.  Természetesen nagyon kíváncsivá tett és szegényt addig nyaggattam, míg meg nem tudtam, hogy ki volt a „titkos ajánlóm.” Megdöbbentem a személyén, de ígéretemhez híven megtartom magamnak.

Ha már benne voltam a flow-ban a pozitívumok sora folytatódott. A rendezvény végén odajött hozzám egy nagyobb ügynökség általam csak a netről ismert vezetője. Bemutatkozott és elmondta, hogy a Google minket, a Netmarketinget emeli ki követendő példaként a feltörekvő, „újvonalas” ügynökségek közül.  Örült és gratulált, hogy nekünk is sikerült megugrani a szintet és az elismert ügynökségek közé sorolnak immár minket is. Nem mondom, hízott a májam. Jól esett a dicsérete, de a korrektsége fogott meg leginkább!

Kálmán kollegámmal meglehetősen jó hangulatban tartottunk haza. Eközben érkezett az e-mail a Google-tól, hogy várnak a szeptember 28-i New Yorkban rendezendő Google Partner Summitt-ra, ahol a Google vezetői osztják majd meg velünk a legújabb digitális trendeket, iparági tapasztalatokat és egyéb a munkánkat segítő újdonságokat. Jó nap volt, szó se róla.

Este, mikor már mindenki békésen aludt otthon gondolkodtam el azon, hogy hova jutottunk. És azon, hogy honnan. Rengeteg gondolat és érzés futott át rajtam. Eszembe jutott, hogy Zsoltival kétszemélyes vállalkozásként indultunk el. Aztán négyen lettünk, majd nyolcan, most pedig tizenhárman vagyunk. Eszembe jutott, hogy hogyan nyomkodtam az AdWords beállításait az első – azóta már megszűnt – cégünk fiókjában. Mégis, gyakorlatilag autodidakta módon tanultam meg a hirdetési rendszer kezelését. Azóta másoknak tanítom ezt. Eszembe jutnak a növekedéssel járó problémák, a rendszerek felépítése, a feladatkörök meghatározásának gyötrelme. Megszépült emlékek.  Rengeteg fatális hibát követtünk el. Mégis itt tartunk. Hogyan lehetséges ez? Mi volt a siker titka?

 

Érdekes lehet számodra? Ha igen írok az elmúlt éveinkről, hogy tanulhassatok belőle. Sok hibát követtünk el, amit némi tudás és tapasztalat birtokában elkerülhetünk volna. Szóval? Készen állsz egy rövid időutazásra a Netmarketinggel?

 

Laczkó Balázs

Akik minket választottakÜgyfeleink

Akiket mi választottunkPartnereink