BlogCikkeinkből


Szerző: Németh Marcell

Csomagajánlatok

A kiélezett piaci helyzetben sok trükköt és tapasztalatot kell alkalmazni, hogy a konkurencia felé tudjunk kerekedni és növeljük a bevételünket. Erre sok lehetősége van egy webáruháznak, ennek egyik technikáját, a csomagajánlat készítést fogom most megmutatni, amivel a kosárértékünket gyarapíthatjuk.

 

Az átlagos kosárérték

A kosárérték egy vevő által egyszerre vásárolt termékek összessége. Ezt lehet átlagban is kiszámolni, azaz 1 hónap bevételét elosztjuk a vásárolt termékek számával, amivel kijön az átlagos kosárérték. Például, ha előző hónapban volt 10 millió forint bevétel és 32 tranzakció realizálódott, akkor  312.500 forint volt a átlagos kosárérték.

A hiányzó tudás

Több féle vásárlótípust tudunk megkülönböztetni, ebből az egyik tipizálási módszer a tudatosság mértéke. Mennyire van tisztában az érdeklődő a vásárolni kívánt termékekkel és az ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel. Létezik olyan, aki egyből tudja mit keres, más pedig csak most kóstol bele a témába. Ebben tudunk a segítségére indulni azzal, hogy összeállítunk csomagokat. Lehet az kezdő, haladó szett vagy valamiféle tematizált csomag is. Szakmailag mi értünk a legjobban az általunk árult termékekhez, használjuk ki ezt!

A lusta vásárló

Ennél kardinálisabb dolog, ami látható szokott lenni az a vásárlói lustaság. Sokszor utána kellene olvasni egy-egy témának, esetleg összeválogatni azokat a termékeket, amikre egyben lenne szükség. Ezt a folyamatot tudjuk megkönnyíteni azzal, hogy csomagban is árulunk termékeket, amivel a döntést és az időt is megspóroljuk a fogyasztó számára. Neki nem kell szelektálnia, nekünk meg nő a kosárértékünk.

Együtt olcsóbb

A fentebb említett előnyökön túl, akcióval is erősíthetjük a csomagajánlatunkat. Mivel akár 4-5-6 termék is szerepelhet benne, az árrésünk is nagyobb, amiből többet tudunk engedni. Adjunk egy 5-10 %-os kedvezményt belőle és akkor garantáltan még nagyobb sikere lesz az ajánlatainknak.

 

Összefoglalva, nagyobb árrés, több eladott termék, szakmai bizalom és magasabb kosárérték, amit nyerhetünk egy jól felépített csomagajánlat kollekcióval.


Németh Marcell

Akik minket választottakÜgyfeleink

Akiket mi választottunkPartnereink